• 10 letá
    historie
  • většina
    nábytku
    skladem
  • Možnost
    prohlédnout
    nábytek
  • Výhodné ceny
    od dovozce

Luxusní zahradní nábytek HIGOLD

Doprodej zásob!

PROUTĚNÝ NÁBYTEK A RATANOVÝ NÁBYTEK – JAKÝ JE ROZDÍL

PROUTĚNÝ NÁBYTEK A RATANOVÝ NÁBYTEK – JAKÝ JE ROZDÍL

Mnoho lidí, včetně prodejců, kteří prodávají ratanový nábytek, má tendenci se domnívat, že proutěný nábytek a ratanový nábytek jsou téměř stejné.

V důsledku toho jsou tyto termíny často používány zaměnitelně. Faktem je, že proutěný a ratanový nábytek spadají do stejné kategorie. Dále už jsou mezi těmito typy materiálů výrazné rozdíly. Ratanový nábytek není shodný s nábytkem proutěným.

Ratan je blízký příbuzný palmy. Je to popínavý typ rostliny, který roste rychle. Pochází z džunglí v jižních oblastech Indonésie. Ratan roste ve tvaru prutů. Jejich průměr se pohybuje v rozmezí jednoho až tří centimetrů. Ratan má schopnost dorůst až sto metrů. Na rozdíl od bambusu se může ratan pochlubit silným jádrem. Je tak odolnější proti zlomení. Ratanové pruty jsou při sklizni naporcovány na menší kusy. Kůra se odstraní, aby mohla být použita na svazování a omotávky při výrobě ratanového nábytku. Naporcované pruty se napařují a ohýbají do požadovaných tvarů.

Výroba z proutí je stará technika používaná k výrobě předmětů z přírodních materiálů, jako je vrba a další.

Tady je hlavní rozdíl mezi ratanovým a proutěným nábytkem - ratan je specifický materiál, proto je ratanový nábytekvyroben výhradně z ratanu. Proutěný nábytek může být zpracován z různých materiálů, jako je bambus, sláma a dokonce i ratan. Ve velké oblibě je v také nábytek z umělého ratanu, který si můžete koupit na našem webu. Samozřejmě existuje i umělé proutí.

Z hlediska univerzálnosti a životnosti je na tom ratanový nábytek mnohem lépe, než proutěný. Ratanový nábytek má pevné jádro a je k dispozici v řadě přírodních barev.

Přírodní ratanový nábytek trpí, pokud je vystaven slunečnímu světlu. V důsledku toho se mu dává přednost pro vnitřní prostory. Pro venkovní použití je daleko vhodnější nábytek z umělého ratanu. Nábytek z umělého ratanu může být použitý v interiéru i exteriéru bez obav o jeho životnost.

 
Výdejní místo A-PROMAX s.r.o.
K Žižkovu 9, Velkoobchodní areál Vysočany, 190 00 Praha 9

(Schůzka po telefonické domluvě. Na uvedené adrese není prodejna, ale jsou pouze sklady)
© 2010-2024 A-PROMAX s.r.o. | Všechna práva vyhrazen | Copyright |