• 10 letá
    historie
  • většina
    nábytku
    skladem
  • Možnost
    prohlédnout
    nábytek
  • Výhodné ceny
    od dovozce

Luxusní zahradní nábytek HIGOLD

Doprodej zásob!

Víme, jak uchovávat dřevěný zahradní nábytek přes zimu. Zajistěte mu dlouhou životnost!

Víme, jak uchovávat dřevěný zahradní nábytek přes zimu. Zajistěte mu dlouhou životnost!

V posledním týdnu je více než patrné, že zima už je v plném proudu a kdo doposud nezazimoval nábytek na své zahradě, má nejvyšší čas. Jak uskladnit zahradní nábytkové sestavy, aby se na něm neodrazily negativní vlivy chladného zimního počasí?

Zahradní nábytek z přírodních materiálů potřebuje speciální péči

Správné uložení zahradního nábytku vám může zajistit vyhlídky na příjemné jarní posezení na několik dlouhých let dopředu, stačí jen znát několik základních pravidel. Pokud nejste zastánci kovového nebo méně atraktivního plastového nábytku na zahradu a dáváte přednost přírodním materiálům, pokračujte ve čtení.

Jen plachta nestačí

Nábytek z tuzemských i tropických dřevin, jako je například ratan, teak nebo mahagon, bychom měli přes zimní měsíce uskladnit pod střechu, ideálně do uzavřeného suchého prostoru jako je garáž nebo zahradní domek. Před jeho přestěhováním ale nezapomeňte na důležitou věc – odstraňte veškeré nečistoty z povrchu nábytku. Speciální prostředky na ošetření dřevěného nábytku nic nenahradí, protože dřevo ošetří, aniž by ho vysušily.

Pokud se stane, že se vám rozměrné věci nevejdou pod střechu vcelku, je nutné je rozebrat na menší části. Dbejte na to, aby se vám nepoztrácel spojovací materiál – tomu zabráníte uzavřením veškerých součástek do sáčku nebo krabičky. Nábytek přikryjte plachtou, aby se na něj zbytečně neprášilo. 

Utáhnout šrouby je nutnost

Jestliže se z jakéhokoliv důvodu rozhodnete dřevěný nábytek přes zimu ponechat na zahradě, není důvod propadat panice.  Kvalitní dřeviny jako ratan nebo teak by měly přečkat zimu bez úhony, pokud je přikryjete nepromokavou plachtou. Doporučuje se také dotáhnout všechny šrouby a spoje, aby se do neutažených kování nedostala vlhkost, což by v mraze mohlo způsobit popraskání dřeva.

Kvalitní ratan zaručí dlouhou životnost

Podobné starosti vám zcela odpadnou také při pořízení umělého ratanu neboli polyratanu, který pod plachtou přežije i v tuhých mrazech. Nejste-li si jisti, který zahradní nábytek je pro vás ten nejlepší, kontaktujte naše specialisty, kteří vám vyberou nábytkovou sestavu přímo na míru.

 

Post new comment


Enter the code from the image above

Výdejní místo A-PROMAX s.r.o.
K Žižkovu 9, Velkoobchodní areál Vysočany, 190 00 Praha 9

(Schůzka po telefonické domluvě. Na uvedené adrese není prodejna, ale jsou pouze sklady)
© 2010-2024 A-PROMAX s.r.o. | Všechna práva vyhrazen | Copyright |