• 10 letá
    historie
  • většina
    nábytku
    skladem
  • Možnost
    prohlédnout
    nábytek
  • Výhodné ceny
    od dovozce

Luxusní zahradní nábytek HIGOLD

Doprodej zásob!

Kolik druhů ratanového nábytku znáte? Máme pro vás stručný přehled

Kolik druhů ratanového nábytku znáte? Máme pro vás stručný přehled

Ratanový nábytek si už před dlouhými roky vydobyl čestné místo v českých bytech, domech i zahradách a stále se řadí mezi nejoblíbenější typy nábytku. Každý by určitě vymyslel alespoň jednu výhodu tohoto materiálu, dáte ale dohromady druhy ratanového nábytku podle jeho výroby? My vám přiblížíme ty nejznámější.

1. Nábytek do Interiéru

Čalouněný nábytek z ratanových ohýbaných tyčí

Tento typ nábytku je velmi oblíbený, protože se hodí do všech obytných prostor a je kombinovatelný s jakýmkoliv druhem nábytku, a to nejen ratanovým. 

Proutěný nábytek

Vyrábí se z kvalitního ratanového proutí o tloušťce 2,5 až 4,5 cm. Proutí je pro tyto účely speciálně pěstováno, takže se nejedná o zbytky ratanu, což je všeobecně rozšířená mylná představa.

Nábytek z ratanové kůry

Donedávna mezi veřejností nepříliš známý druh ratanového nábytku, který v posledních letech získává na oblibě. Často bývá součástí luxusnějších bytů a domů, a to pro jeho elegantní vzhled. Jeho základem je konstrukce z kvalitního masivního dřeva, takže se v podstatě jedná o kombinaci dvou typů dřeva. Veškeré výše uvedené typy nabízíme na www.nabytek-ratan.cz.

2. Nábytek do exteriéru

Běžný ratanový nábytek můžete umístit také na zahradu nebo terasu, musíte ovšem dodržovat určitá pravidla. Ratan, stejně jako jakékoliv jiné dřevo, není zcela voděodolný, ačkoliv může vydržet více než některé další materiály. Pokud chcete zaručit dlouhou životnost vašeho nábytku, je nutné zajistit jeho ochranu před vlhkostí i vysokými teplotami. Doporučují se určité typy ochranných barev a laků, které ale ratan neochrání tak dobře jako obyčejná plachta.

ratanový nábytek

Aby se předešlo podobným obavám, přišli výrobci nábytku s umělým ratanem, který se výborně hodí právě do exteriéru. Nejen že odolá sněhu, dešti i tropickým teplotám a mrazu, ale také skvěle vypadá a od nábytku z pravého ratanu ho vůbec nemusíte rozeznat. Kousky z umělého ratanu seženete i na našich stránkách www.nabytek-ratan.cz.

 

Post new comment


Enter the code from the image above

Výdejní místo A-PROMAX s.r.o.
K Žižkovu 9, Velkoobchodní areál Vysočany, 190 00 Praha 9

(Schůzka po telefonické domluvě. Na uvedené adrese není prodejna, ale jsou pouze sklady)
© 2010-2024 A-PROMAX s.r.o. | Všechna práva vyhrazen | Copyright |