• 10 letá
    historie
  • většina
    nábytku
    skladem
  • Možnost
    prohlédnout
    nábytek
  • Výhodné ceny
    od dovozce

Luxusní zahradní nábytek HIGOLD

Doprodej zásob!

Přinášíme vám výhody a nevýhody zahradního nábytku. Který materiál je pro vaši zahradu ten nejlepší?

Přinášíme vám výhody a nevýhody zahradního nábytku. Který materiál je pro vaši zahradu ten nejlepší?


Jste-li majitelem domku se zahradou, určitě budete souhlasit s tím, že zahradní nábytek nemůže hrát v jejím zařizování druhořadou roli. V úvahu by se měl brát nejen design, ale i praktičnost.
Pokud si nejste jisti, jaký materiál je pro vaši zahradu nejvhodnější, poradíme vám v tomto článku. Vybírat můžete z následujících alternativ:

Dřevo

Klasika mezi zahradním nábytkem. Nejen, že skvěle vypadá, ale některé druhy dřeva mají mnohem větší nosnost než nábytek z plastu. Dřevo se navíc hodí do každé zahrady a ke každému domu díky tomu, že působí přirozeně. Pokud se nebojíte investovat do kvalitnějšího dřeva jako je například v současnosti velmi moderní teak, nemůžete udělat chybu. Na rozdíl od cenově méně náročné borovice je nábytek z teaku mnohem odolnější nejen proti mechanickým tlakům, ale i proti dešti nebo sněhu.

Ratan

Ratanový nábytek je už dlouho považován za samostatnou kategorii, ačkoliv se jedná o dřevinu. Ratan je název pro popínavou rostlinu neboli liánu rostoucí pouze v pralesích v jihovýchodní Asii. Největší výhodou ratanu je jednoznačně jeho obdivuhodná ohebnost. V horké páře se dá formovat do nejrůznějších originálních tvarů, které se nemění ani po vychladnutí, což poskytuje obrovskou variabilitu, co se týče různých designů nábytku.



Ratanový nábytek nebo celé ratanové sestavy se ovšem nejvíce hodí do zimní zahrady, protože po zmoknutí bývá často napaden plísněmi. Řešením také může být přikrývání nábytku plachtou. Pokud uvažujete o nákupu zahradního nábytku z ratanu, navštivte webové stránky www.nabytek-ratan.cz.

Plast

Nejlevnější alternativou je určitě plast. Nábytek vyrobený z tohoto materiálu je oblíbený pro svou nízkou hmotnost, cenu, nenáročnou údržbu a velký výběr odstínů, které ale mohou postupně blednout působením UV záření. Nevýhodou je také poměrně nízká nosnost.

Hliník

Hliník je materiálem, který se stal v posledních letech oblíbeným zejména ve stylově a moderně vybavených zahradách nebo terasách, čemuž také odpovídá vyšší cena. Pokud ale do tohoto nábytku zainvestujete, nemusíte si lámat hlavu s údržbou, protože vám bude stačit pouze několikrát do měsíce setřít prach.


 

Post new comment


Enter the code from the image above

Výdejní místo A-PROMAX s.r.o.
K Žižkovu 9, Velkoobchodní areál Vysočany, 190 00 Praha 9

(Schůzka po telefonické domluvě. Na uvedené adrese není prodejna, ale jsou pouze sklady)
© 2010-2024 A-PROMAX s.r.o. | Všechna práva vyhrazen | Copyright |