• 10 letá
    historie
  • většina
    nábytku
    skladem
  • Možnost
    prohlédnout
    nábytek
  • Výhodné ceny
    od dovozce

Luxusní zahradní nábytek HIGOLD

Doprodej zásob!

Venkovní nábytek a jeho příprava na zimu

Venkovní nábytek a jeho příprava na zimu

Zima se nezadržitelně blíží a tak se na ni snažíme připravit. Důležitou prací je i úklid zahradního nábytku na vhodné místo a nejen to, venkovní nábytek se musí také dostatečně po několika měsících používání ošetřit. Ovšem, že můžete některý z venkovního nábytku nechat přes zimu na zahradě, nebo na terase, na jaře byste ale mohli být nemile překvapeni. Správným ošetřením a uschováním se venkovní ratanový nábytek neznehodnotí. Jeho vzhled a životnost se značně prodlouží. Nezapomeňte však také na zabezpečení svého domu a zahrady. V tomto případě mohou pomoci také IP Wifi kamery.

Venkovní zahradní nábytek před uschováním očistěte

Před uskladněním zahradního nábytku je samozřejmostí, že ho očistíte od nečistot, které na něm za celou sezónu ulpěly. Nábytek z umělého ratanu je třeba ošetřit vlhkým hadříkem. Ani plastový nábytek nevyžaduje velké čištění. Stačí opět setřít nečistoty navlhčenou houbičkou nebo hadříkem. Na dřevěný venkovní nábytek použijte menší smetáček, jemný kartáček nebo vlhkou houbičku. Na venkovní nábytek z kovu, ratanu, nebo i bambusu můžete použít mokré čištění s malým množstvím čistícího přípravku. Kovový nábytek bývá zpravidla ošetřen antikorozními barvami, přesto někdy potřebuje nový nátěr. Hliníkový nábytek korozi nepodléhá, přesto se musí také jednou za čas vyčistit. Existují speciální abrazivní prostředky určené k jeho ošetření. Dětský venkovní nábytek bývá pro lepší stabilitu vyroben z masivu a tak jako jiný masivní venkovní nábytek vyžaduje ošetření ochranným olejem.

Venkovní dřevěný nábytek

I dřevěný nábytek může vypadat skvěle. Oproti umělému ratanu je ale mnohem těžší, manipulace s ním je složitější zejména, pokud je nábytek vyroben z masivu. Z palet, které byly moderní v minulých letech se dá poskládat zajímavý a nevšední nábytek, musíte ale počítat s pravidelným nátěrem. Dřevěný venkovní nábytek je navíc dobré ošetřit ochranným olejem, který prodlužuje hezký vzhled dřeva a zajišťuje dlouhodobou ochranu. Pokud toužíte mít luxusní venkovní nábytek, je lepší zvolit umělý ratan. Je lehký a téměř bezúdržbový. Dnes jsou součástí snad pro každý druh zahradního posezení potahy na venkovní nábytek. Musí být pevné, neměly by blednout vlivem slunečního záření, měly by být pohodlné a zároveň estetické.

Venkovní nábytek schovejte do sucha

Pokud vlastníte zimní zahradu, tak máte vlastně vyhráno, protože venkovní nábytek můžete přes zimu uskladnit zde a využít ho tak celoročně. Nábytek bude v suchu, teple a bez působení přírodních vlivů. Jak už jsme psali, některý zahradní nábytek jako je například venkovní nábytek z umělého ratanu, kovový venkovní nábytek nebo plastový nábytek je považován za bezúdržbový. I on přece jenom nějakou péči vyžaduje a vystavit ho několik měsíců dešti, sněhu i mrazu opravdu nelze. Ideálním místem pro uskladnění tohoto nábytku je větraná garáž, kde bude na bezpečném místě. Použít můžete také zahradní altán či zahradní domek, zde ale musíte myslet na to, že může dojít k provlhnutí podlahy a venkovní nábytek tak postavit na izolační podložku. Pokud máte na uskladnění málo místa, měli byste tohle brát v potaz už při jeho pořizování a koupit venkovní nábytek skládací se stohovatelnými židlemi. Jestliže opravdu nemáte dostatek místa na uskladnění svého zahradního nábytku a musí zůstat celý rok venku, měli byste ho alespoň zaizolovat izolační vrstvou a dostatečně zakrýt ochranným alobalem, který odpuzuje vodu. Jen tak bude i další sezónu váš venkovní zahradní nábytek stejně hezký a funkční jako letos.

 
Výdejní místo A-PROMAX s.r.o.
K Žižkovu 9, Velkoobchodní areál Vysočany, 190 00 Praha 9

(Schůzka po telefonické domluvě. Na uvedené adrese není prodejna, ale jsou pouze sklady)
© 2010-2024 A-PROMAX s.r.o. | Všechna práva vyhrazen | Copyright |