• 10 letá
    historie
  • většina
    nábytku
    skladem
  • Možnost
    prohlédnout
    nábytek
  • Výhodné ceny
    od dovozce

Luxusní zahradní nábytek HIGOLD

Doprodej zásob!

Vyznáte se v druzích ratanu? Staňte se experty na ratanový nábytek

Vyznáte se v druzích ratanu? Staňte se experty na ratanový nábytek

Že můžeme vybírat mezi nekonečným množstvím ratanových nábytkových sestav nebo mnoha typy křesel, stolů a komod, není pro zákazníky obchodů s nábytkem žádná novinka. Dokážete však určit, z jakého druhu ratanu jsou jednotlivé kusy nábytku vyrobeny? Pojďme to společně zjistit.

Ratanový nábytek, stejně jako nábytek vyrobený z jiných materiálů, je vyráběn hned ze tří druhů ratanu. Jedná se o ratan loupaný, neloupaný nebo umělý. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Loupaný ratan

"Pitriet" neboli loupaný ratan je zbaven kůry, takže má hladký povrch. Používá se tedy k výrobě nábytku určeného do interiérů, krytých teras nebo zimních zahrad. Ačkoliv je tento typ ratanu díky odstranění vnější vrstvy méně chráněn vůči změnám počasí, má dlouhou životnost a péče o něj nevyžaduje příliš mnoho práce.

 

Neloupaný ratan

Pokud k vaší domácnosti patří i zahrada vybavená stylovým ratanovým zahradním nábytkem, je vysoce pravděpodobné, že tato nábytková sestava je vyrobena právě z neloupaného ratanu.

Neloupaný ratan, často označovaný také jako "pulut", je výrazně odolnější oproti ratanu loupanému, slouží tedy především k výrobě zahradního nábytku. Pokud chcete zajistit jeho delší trvanlivost, je možné použít ochranný lak.

Umělý ratan

Umělý ratan, známý také jako „polyratan“, je čím dál tím oblíbenější materiál k výrobě nábytku. Jeho nespornou výhodou oproti přírodnímu ratanu je jeho extrémně dlouhá životnost – nábytek z umělého ratanu je téměř nezničitelný a takřka bezúdržbový.

Jelikož je vzhledově velice podobný přírodnímu ratanu, spotřebitelé ho často preferují před jinými druhy. Dáváte-li přednost kvalitě, nízkým cenám a nábytku, který s vámi vydrží dlouhá léta, navštivte naše webové stránky a vybavte si svou domácnost nebo zahradu opravdu stylově.


 

Post new comment


Enter the code from the image above

Výdejní místo A-PROMAX s.r.o.
K Žižkovu 9, Velkoobchodní areál Vysočany, 190 00 Praha 9

(Schůzka po telefonické domluvě. Na uvedené adrese není prodejna, ale jsou pouze sklady)
© 2010-2024 A-PROMAX s.r.o. | Všechna práva vyhrazen | Copyright |