• 10 letá
    historie
  • většina
    nábytku
    skladem
  • Možnost
    prohlédnout
    nábytek
  • Výhodné ceny
    od dovozce

Luxusní zahradní nábytek HIGOLD

Doprodej zásob!

Jaký je rozdíl mezi ratanem a proutím? S námi už neuděláte chybu!

Jaký je rozdíl mezi ratanem a proutím? S námi už neuděláte chybu!

Jaký je rozdíl mezi ratanem a proutím? S námi už neuděláte chybu!


Pro některé zákazníky, kteří si zařizují dům nebo kancelář novým nábytkem, by mohlo být velkým překvapením, že ratanový a proutěný nábytek jsou dvě zcela rozdílné věci. Přestože na první pohled se téměř neliší, existují mezi nimi zásadní rozdíly. O jaké odlišnosti se jedná?

Nejpodstatnější rozdíl je ten, že ratanový nábytek je vyráběn výhradně z ratanu, zatímco proutěný nábytek může být zpracován hned z několika různých druhů přírodního materiálu jako je bambus, sláma, vrba nebo dokonce ratan.

Ratan jen tak nezlomíte

Ratan je tedy jedním z druhů rostlin rostoucích ve tvaru prutů. Ty dosahují průměru 1 – 3 cm a rostou v džungli jižní části Indonésie. Ratan dorůstá výšky až sto metrů a roste velmi rychle. Oproti bambusu je ratan podstatně odolnější vůči zlomení díky svému silnému jádru.

Při sklizni jsou ratanové pruty rozděleny na menší kusy, jejich kůra je zachována pro pozdější použití na svazování a omotávání určitých částí ratanového nábytku. Takto připravené pruty se napařují a ohýbají do požadovaných tvarů, což je základ budoucího ratanového nábytku. Pokud hledáte inspiraci nebo jen tápete,  s výběrem Vám rádi poradíme.

Lehátko z umělého ratanu

V délce života vede ratan

Pokud chcete investovat do nábytku, který Vám vydrží mnohem déle, dejte přednost ratanu před proutím. Je praktičtější také z hlediska univerzálnosti, protože bývá dodáván v několika odstínech přírodních barev.

Zařizujete-li zahradu nebo terasu, dejte raději přednost umělému ratanu nebo proutí. Nábytek z umělého ratanu se perfektně hodí do interiéru i exteriéru, stačí se podívat na naše stránky a udělat si radost nákupem nového kvalitního nábytku.   

 

Post new comment


Enter the code from the image above

Výdejní místo A-PROMAX s.r.o.
K Žižkovu 9, Velkoobchodní areál Vysočany, 190 00 Praha 9

(Schůzka po telefonické domluvě. Na uvedené adrese není prodejna, ale jsou pouze sklady)
© 2010-2024 A-PROMAX s.r.o. | Všechna práva vyhrazen | Copyright |