• 10 letá
    historie
  • většina
    nábytku
    skladem
  • Možnost
    prohlédnout
    nábytek
  • Výhodné ceny
    od dovozce

Luxusní zahradní nábytek HIGOLD

Doprodej zásob!

Terasa nebo pergola? Vybíráme zahradní nábytek podle jeho umístění

Terasa nebo pergola? Vybíráme zahradní nábytek podle jeho umístění

Aktuální mrazivé počasí sice zatím neláká k venkovnímu posezení nebo „grilovačkám“, ale pokud uvažujete o pořízení zahradního nábytku na teplejší měsíce, je nejvyšší čas. Před samotnou koupí vás čeká to nejdůležitější a možná i nejsložitější – výběr vhodného materiálu. Zásadním hlediskem je určitě prostor, kam hodláte nábytek umístit.

V dnešní době už je trh zahlcen nepřeberným množstvím druhů zahradního nábytku, z nichž každý materiál má jiné nároky na umístění a s tím související údržbu. V prvé řadě je nutné si uvědomit, jestli bude nábytek stát většinu času pod zakrytou terasou nebo na volném prostranství vystaven slunečnímu záření, mrazu i dešťovým kapkám. Zastřešená terasa

Pokud jste majitelem domu se zastřešenou terasou, nemusíte se omezovat pouze na nákup nábytku z odolného materiálu, který je nenáročný na údržbu. Máte v podstatě nekonečné možnosti při výběru – vaši terasu může směle zdobit i nábytek z jakéhokoliv dřeva.

Zčásti zakrytá Pergola

Další možností je polozakrytá terasa neboli pergola, která také vyžaduje nábytek se specifickými vlastnostmi. Do pergoly si raději pořiďte ratanový, nerezový nebo plastový nábytek z důvodu nedostatečné ochrany. Zvolíte-li ale přece jen nábytek dřevěný, ani tak se nemusíte strachovat, při nepřízni počasí většinou postačí nábytek přikrýt nepropustnou, dobře upevněnou plachtou.

Volné prostranství

Pokud nevlastníte terasu a máte v plánu umístit nábytek přímo pod širé nebe, je třeba brát v úvahu v prvé řadě povětrnostní podmínky a změny počasí, proto dávejte přednost zahradním nábytkovým sestavám z takových materiálů jako je umělý ratan nebo plast.

Než si tedy začnete vybírat vhodný nábytek na vaši terasu nebo zahradu, prohlédněte si pečlivě místo, kde bude v budoucnu stát. Není důležitá pouze plocha, kterou bude zabírat, ale také o odolnost materiálu, ze kterého je vyroben. Pokud stále váháte s výběrem, obraťte se na naše profesionální prodejce na webu www.nabytek-ratan.cz. V našem sortimentu najdete kvalitní nábytek vhodný do exteriéru i interiéru.


 

Post new comment


Enter the code from the image above

Výdejní místo A-PROMAX s.r.o.
K Žižkovu 9, Velkoobchodní areál Vysočany, 190 00 Praha 9

(Schůzka po telefonické domluvě. Na uvedené adrese není prodejna, ale jsou pouze sklady)
© 2010-2024 A-PROMAX s.r.o. | Všechna práva vyhrazen | Copyright |